ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Începând cu anul viitor, gospodăriile țărănești vor fi înregistrate de Agenția Servicii Publice

16:54 | 22.09.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 22 sep. /MOLDPRES/. Gospodăriile țărănești vor fi înregistrate de către Instituția Publică ”Agenția Servicii Publice”, nu de primării. Deputații au adoptat astăzi în lectură finală modificări la Legea privind gospodăriile țărănești și Legea privind înregistrarea de stat a persoanelor juridice și a întreprinzătorilor individuali, comunică MOLDPRES.

Documentul a fost elaborat în vederea uniformizării evidenței unităților de drept prin atribuirea identificatorului unic și vine să îmbunătățească cadrul de reglementare aferent atribuției de înregistrare de stat a gospodăriilor țărănești.

Cadrul reglementat include  toate fazele din ciclul de viață a unei unități de drept: certificarea faptului constituirii, reorganizării, lichidării, suspendării sau reluării activității, precum și a faptului modificării actelor de constituire, înscrierii datelor în Registrul de stat.

Legea va intra în vigoare la 1 ianuarie 2023.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!