ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Subiectul securității informaționale a fost discutat de speakerul Igor Grosu cu experții Comisiei de la Veneția

18:55 | 22.09.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 22 sep. /MOLDPRES/. Subiectul securității informaționale a fost discutat astăzi la întrevederea președintelui Parlamentului, Igor Grosu, cu membrii delegației Comisiei Europene pentru Democrație prin Drept (Comisia de la Veneția), care se află în aceste zile în vizită la Chișinău. Discuțiile au vizat modificările la Codul serviciilor media audiovizuale, relatează MOLDPRES cu referire la Direcția comunicare și relații publice a Legislativului.

Președintele Parlamentului a menționat că modificările legislative au fost îndreptate inclusiv împotriva propagandei militariste agresive, pentru a proteja spațiul audiovizual național și a asigura securitatea informațională a cetățenilor.

„În situația în care se află Republica Moldova în prezent – cu un război al Federației Ruse în Ucraina; cu peste jumătate de milion de cetățeni ucraineni care au traversat țara noastră, de datoria noastră a fost de a interveni legislativ pentru a opri propaganda. Nu pot fi difuzate programele audiovizuale care, indiferent de proveniența lor, justifică războaiele de agresiune, neagă crimele de război și crimele împotriva umanității sau incită la ură”, a afirmat șeful Legislativului în cadrul întrevederii.

Președintele Parlamentului a subliniat că autoritățile au misiunea de a asigura în continuare un spațiu informațional obiectiv, pentru ca cetățenii să poată să analizeze lucrurile pornite de la informații obiective, nu de la propagandă și surse false.

Foto: Parlament

img22007163

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!