ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Legislativul a respins moțiunea de cenzură asupra activității Guvernului

20:31 | 22.09.2022 Categorie: Politică

Chişinău, 22 sep. /MOLDPRES/. După aproape cinci ore de dezbateri, moțiunea de cenzură asupra activității Guvernului, înaintată de Fracțiunea parlamentară a Blocului Comuniștilor și Socialiștilor (BECS), a fost respinsă cu votul a 44 de deputați, comunică MOLDPRES.

Cu raport în fața plenului a venit premierul Natalia Gavrilița, care a menționat că nici un Guvern până în prezent nu s-a confruntat cu atâtea crize. „Moțiunea de cenzură la care răspund astăzi este o compilație de minciuni”, a opinat Gavrilița.

Premierul a trecut în revistă toate acțiunile întreprinse de Guvern pentru a sprijini cetățenii în contextul creșterii prețurilor la combustibili și a inflației, generate de acestea. Ea a precizat că în ultimul an a fost revizuit cuantumul ajutorului social, a crescut salariul minim, au fost oferite ajutoare pentru sezonul rece și compensații la gaz. “Am crescut fondul de subvenționare în agricultură cu 60%. Am extins cu 40% lista medicamentelor compensate, am dotat mai multe spitale cu utilaj modern și le-am asigurat cu ambulanțe noi”, a menționat Gavrilița.

Prim-ministrul a specificat că Executivul a întreprins deja o serie de măsuri pentru a putea face față sezonului rece. „Acum cumpărăm păcură, am cumpărat cărbune, stocăm gaze, avem programul de asigurare cu lemne. Avem un program, care prevede ce trebuie să facă fiecare instituție a statului în parte”, a spus Gavrilița.

„Nu puneți la îndoială nici pe o clipă bunele noastre intenții și capacitățile noastre. Moldova va ieși din criză, fiindcă nu este singură”, a conchis premierul.

Potrivit Regulamentului Parlamentului, moţiunea de cenzură asupra activităţii Guvernului se supune dezbaterii în prima zi de şedinţă plenară a săptămânii următoare datei depunerii și se adoptă cu votul majorității deputaților aleși.

img22007166

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!