ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Beneficiarii de pensii și alocații sociale de stat vor primi un ajutor unic de 1500 de lei

12:32 | 23.09.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 23 sep. /MOLDPRES/. Peste 660.000 de persoane, beneficiari de pensii și alocații sociale de stat stabilite până la 1 octombrie curent, vor primi un ajutor unic de 1500 de lei. O hotărâre în acest sens a fost aprobată astăzi de Guvern, în ședința sa desfășurată la Cahul, transmite MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Executivului. 

Măsura, inițiată de Ministerul Muncii și Protecției Sociale, este destinată persoanelor domiciliate în Republica Moldova, care beneficiază de pensii și alocații de stat cu un cuantum lunar mai mic de 5000 de lei și are drept obiectiv susținerea pensionarilor cu venituri mici în contextul crizelor actuale.

Ajutorul unic va fi acordat din 1 octombrie, prin intermediul prestatorilor de servicii de plată care asigură plata pensiilor și alocațiilor sociale de stat și va putea fi ridicat până la finele anului 2023. 

În acest scop, din bugetul de stat a fost alocat aproape 1 miliard de lei, suma fiind prevăzută în rectificarea bugetară.

Foto: Guvern

img22007184

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!