ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Organizațiile necomerciale vor putea obține finanțare pentru proiecte de interes public din bugetul național și cel local

13:13 | 23.09.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 23 sep. /MOLDPRES/. Guvernul a aprobat în ședința din 23 septembrie Regulamentul-cadru cu privire la mecanismul de finanțare nerambursabilă a proiectelor organizațiilor necomerciale, informează MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Executivului.

Noul regulament oferă posibilitatea organizațiilor necomerciale să obțină finanțare pentru proiectele de interes public din bugetul național și bugetele locale. Prin urmare, administrația publică centrală și cea locală vor putea să planifice mijloace financiare pentru realizarea proiectelor. 

Regulamentul stabilește procedura de desfășurare a concursului, procedura de evaluare, selectare, soluționare a contestațiilor, procedura de încheiere a contractelor și implementare, venind cu un șir de documente model care vor putea fi aplicate de autorități în procesul de derulare a concursurilor. 

Aprobarea regulamentului reprezintă una dintre măsurile angajate de către Guvern în contextul Avizului Comisiei Europene urmare a cererii de aderare și obținerii statutului de țară candidată la Uniunea Europeană.

Foto: Guvern

img22007191

img22007191

img22007191

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!