ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Guvernul a oferit un spațiu primăriei Slobozia Mare pentru crearea Centrului unificat de prestare a serviciilor publice

16:24 | 23.09.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 23 sep. /MOLDPRES/. Guvernul a transmis astăzi, cu titlu gratuit, două spații pentru amplasarea sediului Centrului unificat de prestare a serviciilor publice din proprietatea statului în proprietatea satului Slobozia Mare, a relatat agenției MOLDPRES Direcţia comunicare și protocol a Executivului.

Centrul urmează a fi creat până la mijlocul anului 2023 și va fi unul dintre cele peste 80 astfel de centre, 17 dintre care activează deja în Republica Moldova. Acestea reprezintă puncte de acces comun la o gamă largă de servicii publice disponibile în format electronic. Specialiștii centrelor au misiunea de a informa populația și de a ajuta cetățenii de la sate să acceseze serviciile de care au nevoie în format electronic: servicii cadastrale, acte de stare civilă, acte permisive, alocații, indemnizații, etc. 

Noul centru va facilita accesul locuitorilor din Slobozia Mare la serviciile publice, ținând cont că satul se află la o distanță de circa 50 km față de centrul raional Cahul. Mai mult, la serviciile centrului vor avea acces și oamenii din satele vecine: Văleni, Brânza, Manta, Pașcani ș.a. 

O comisie comună formată din reprezentanți ai Cancelariei de Stat și Primăria satului Slobozia Mare vor asigura transmiterea bunurilor imobile în termen de 30 de zile, în conformitate cu prevederile legislației în vigoare.

 Foto: Guvern

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!