ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Teatrele din Chișinău vor prezenta mai multe spectacole în acest week-end

16:34 | 23.09.2022 Categorie: Cultură

Chişinău, 23 sep. /MOLDPRES/. Mai multe spectacole vor avea loc sâmbătă și duminică, 24 și 25 septembrie, la teatrele din Chișinău, informează MOLDPRES.

Astfel, sâmbătă, 24 septembrie, la ora 18.30, Teatrul Național ”Eugene Ionesco” va oferi publicului spectacolul ”Fiți sănătos, Domnule” de Pierre Chesnot în regia lui Petru Vutcărău, Teatrul ”Luceafărul” - spectacolul ”Tata” de Dumitru Matcovschi în regia lui Slava Sambriș, Teatrul Dramatic Rus de Stat ”A. P. Cehov” - spectacolul ”Inimă de câine” de Mihail Bulgakov în regia lui Petru Hadârcă, iar la 19.00, Teatrul ”Geneza Art” - spectacolul ”TOC” de dramaturgul, actorul și omul de televiziune francez Laurent Baffie în regia Danielei Burlaca.

În aceeași zi, la 19.00, în cadrul Reuniunii Teatrelor Naționale Românești, ediția a VII-a, Teatrul Național „I. L. Caragiale” din București va prezenta spectacolul “Casa de la țară”, autor Donald Margulies, regia Claudiu Goga. „Casa de la țară” este „una dintre cele mai structurate și mai reușite piese americane care au ajuns pe Broadway în ultimul deceniu” (TheaterMania). Regia, traducerea şi ilustraţia muzicală sunt semnate de un nume de rezonanţă al teatrului românesc contemporan, Claudiu Goga. Spectacolul va fi jucat pe scena Teatrului Național ”Mihai Eminescu”.

Duminică, 25 septembrie, la 18.30, la Teatrul Național ”Eugene Ionesco” va avea loc spectacolul ”Iubirea la proști” de Francis Veber, regia M. Chris Nedeea, la Teatrul ”Alexei Mateevici” - spectacolul ”Eu sunt vântul” de Jon Hosse în regia lui Sorin Militaru, la Teatrul ”Luceafărul” - spectacolul ”Tata” de Dumitru Matcovschi în regia lui Slava Sambriș și la 19.00, la Teatrul ”Geneza” Art” - spectacolul  ”ZACS - Ziua așteptării căsătoriei sacre” în regia Danielei Burlaca, o comedie grotescă, cu situații diverse și pline de umor, despre o mireasă care așteaptă și un mire care nu vine.

Tot duminică la 19.00, la Teatrul Național ”Mihai Eminescu” va fi prezentat spectacolul ”Requiem pentru Bucea /Реквієм за Бучею”. Evenimentul se desfășoară în cadrul Reuniunii Teatrelor Naționale Românești. Poeme de război ale poeților din Ucraina, România și Republica Moldova. Proiect inițiat de scriitorul Dumitru Crudu. Concept și regie Mihai Fusu și Luminița Țâcu. Scenografie Mariana Bivol-Tonu. Proiecție video Ian Onică.

img22007200

img22007200

img22007200

img22007200

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!