ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Festivalul Internațional de Operă și Balet „Maria Bieșu” s-a încheiat cu un concert de gală

11:47 | 26.09.2022 Categorie: Cultură

Chişinău, 26 sep. /MOLDPRES/. Cea de-a XXX-a ediție a Festivalului Internațional de Operă și Balet „Maria Bieșu”, care s-a desfășurat la Chișinău în perioada 8-25 septembrie, s-a încheiat ieri seara cu un concert de gală, relatează MOLDPRES.

Solicitat de agenție, directorul Teatrului Național de Operă și Balet ”Maria Bieșu”, Ion Grosu, a menționat că  la festival au fost prezenți 22 de interpreți și dirijori invitați în cadrul celor șapte spectacole. Printre aceștia sunt: Valentina Naforniță (R. Moldova), Ramona Zaharia, Florin Guzgă și Sorin Lupu (România), Jonathan Tetelman (SUA), Hanna Litvinova și Natalia Matvieieva (Ucraina), Dinu Tamazlâcaru și Iana Salenko (Germania), Ada Gonzales (Spania) ș.a. La ediția aniversară a festivalului au participat artiști din 11 țări: Egipt, Germania, Italia, Polonia, R. Moldova, România, Spania, SUA, Taiwan, Ucraina și Venezuela.

În cadrul concertului de gală au evoluat soliștii Florin Guzgă și Alexandru Constantin (România), Hanna Litvinova (Ucraina), Alexei Botnarciuc, Ana Cernicova, Petru Racoviță, Lilia Șolomei, Valeriu Cojocaru, Tatiana Busuioc, Marina Cara, Vitalie Maciunschi, Veaceslav Timofti, Mihai Dogotari, Ion Timofti, Marina Dobrescu, Iurie Maimescu și Cristina Goncearova.  Ei au interpretat fragmente din opere celebre. 

Ediția din acest an a fost organizată de Ministerul Culturii, Teatrul Național de Operă și Balet ”Maria Bieșu” și alte instituții. Bugetul festivalului a constituit circa două milioane de lei (peste 100 mii de euro).

img22007225

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!