ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Primăria capitalei va achiziționa mai multe troleibuze și autobuze cu parcurs

11:44 | 26.09.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 26 sep. /MOLDPRES/. Conducerea Regiei Transport Electric Chișinău (RTEC) și cea a Parcului Urban de Autobuze au anunțat despre procurarea a noi unități de transport pentru a suplini rutele din capitală. Informațiile au fost prezentate astăzi în cadrul ședinței operative a serviciilor municipale, transmite MOLDPRES.

Directorul RTEC, Dorin Ciornîi, a menţionat că a fost semnat un contract de achiziție cu o companie din Elveția pentru procurarea a 10 troleibuze articulate. „Întreprinderea a achitat un avans de 20%, iar în lunile decembrie – ianuarie, acestea urmează să fie livrate. Totodată, a fost semnat un contract cu o companie din Austria privind achiziționarea a trei troleibuze articulate, iar alte 10 mijloace de transport urmează a fi procurate în lunile ianuarie-februarie a anului viitor. În luna octombrie, vom participa la o licitație în Letonia, unde urmează să achiziționăm 25 de troleibuze clasice și 18 articulate, în valoare de 25 mln de lei (circa 1,2 mln de euro). La fel, aș dori să anunț că în 400 de troleibuze au fost instalate dispozitivele de monitorizare GPS, care vor fi disponibile în scurt timp”, a spus Dorin Ciornîi.

De asemenea, șeful RTEC a subliniat că, în perioada ianuarie-septembrie curent, au fost obținute venituri în sumă de 184,5 mln de lei, cu peste 50 mln mai mult decât în perioada similară a anului trecut. Totodată, în urma vânzării abonamentelor au fost obținute venituri în sumă de 33,3 mln de lei, cu 20 de mln mai mult decât în aceeași perioadă a anului trecut.

La rândul său, conducerea Parcului Urban de Autobuze a anunțat că întreprinderea urmează să procure un lot de autobuze cu parcurs, cu o lungime de 18 metri. Potrivit informațiilor prezentate, în luna septembrie, mai multe rute municipale au fost suplinite cu autobuze. În prezent, emisia zilnică a Parcului Urban de Autobuze constituie 127 de unități de transport, cu 30 mai mult față de anul precedent.

img22007226

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!