ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Prețurile la combustibil au scăzut, anunță ANRE

12:18 | 26.09.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 26 sep. /MOLDPRES/. Prețurile la combustibil în Republica Moldova au scăzut în ultimele luni. Astfel, comparativ cu valorile maximale din luna iunie, benzina 95 a ajuns să fie mai ieftină cu circa 10 lei, iar motorina cu 6,65 lei/litru, comunică MOLDPRES.

Potrivit Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică /ANRE/, scăderea cotațiilor la petrol și la produsele derivate înregistrată la bursele internaționale este resimțită constant pe plan intern, fapt ce se datorează reglementărilor aplicabile modalității de calculare a prețurilor la carburanți în baza cotațiilor Platts.

Micșorările respective se datorează exclusiv diminuării cotațiilor Platts, care în cadrul ultimii sesiuni au ajuns sub nivelul de 800 de $/tona la benzină și sub 1000 de $/tona la motorină.

Astfel, pentru ziua de mâine, prețurile maximale de comercializare a benzinei vor fi de 24,02 lei/litru, cu cinci bani mai ieftin decât astăzi, iar cel a motorinei de 25,81 lei/litru (-21 bani).

Foto simbol

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!