ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Premierul Natalia Gavrilița întreprinde o vizită de lucru în Japonia

16:51 | 26.09.2022 Categorie: Politică

Chişinău, 26 sep. /MOLDPRES/. În perioada 26-28 septembrie curent, prim-ministrul Natalia Gavrilița întreprinde o vizită la Tokyo, unde urmează să participe la funeraliile de stat ale fostului premier, Shinzo Abe, transmite MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Guvernului.

De asemenea, agenda prim-ministrei include întrevederea bilaterală cu omologul său japonez, Fumio Kishida. Oficialii vor face o retrospectivă a relaţiilor de colaborare moldo-nipone şi vor puncta posibilităţile de intensificare a cooperării pe segmente de interes comun.

Totodată, șefa Executivului se va întâlni cu președintele Organizației Japoneze pentru Comerț Exterior (JETRO), Nabuhiko Sasaki, și cu președintele Agenţiei Internaţionale de Cooperare a Japoniei (JICA), Akihiko Tanaka.

Premierul va mai discuta cu Yoshio Sato, președintele Comisiei pentru Europa din cadrul Federației de afaceri din Japonia (Keidanren), dar și cu Sam Mogi, președintele Comisiei pentru relații externe în cadrul organizației Keizai Doyukai și managerul general al companiei „Kikkoman”. 

Foto simbol

img22007238

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!