ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Poliția a inițiat o campanie de informare și prevenire a furturilor din automobile

15:53 | 27.09.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 27 sep. /MOLDPRES/. Poliția capitalei a inițiat astăzi o campanie de informare și prevenire a furturilor din automobile. Acțiunea se desfășoară sub genericul „Un cetățean informat – un cetățean protejat”, transmite MOLDPRES.

Șeful adjunct al Direcției de poliție a municipiului Chișinău, Tudor Borș, a specificat că, de la începutul acestui an, s-au înregistrat peste 180 de furturi din automobile, cu 42 mai mult decât anul trecut.

„Vedem că numărul acestui tip de infracțiune este în creștere, de aceea ne dorim să informăm populația despre măsurile de prevenție. Acțiunea este organizată de Poliția capitalei, în parteneriat cu câteva companii petroliere din țară, astfel încât informațiile vor fi plasate la intrarea și ieșirea din benzinării pentru a fi vizibile pentru șoferi”, a spus Tudor Borș.

În cadrul campaniei, oamenii legii vor informa șoferii despre respectarea măsurilor de securitate pentru a evita cazurile de furt. „Recomandăm persoanelor să nu lase bunurile la vedere, să se asigure mereu că au încuiat automobilul, să-l parcheze într-un loc special amenajat sau la un loc iluminat și să se asigure că a inclus sistemul de semnalizare. Totodată, cetățenii care observă persoane suspecte în apropierea automobilelor sunt rugați să apeleze poliția. De asemenea, pe durata campaniei vor fi organizate razii pentru a preveni infracțiunile”, a afirmat sursa citată.

Campania de informare și prevenire a furturilor din automobile se va desfășura timp de două luni.

Conform oamenilor legii, 70% dintre furturile din automobile sunt descoperite. Suspecții, găsiți vinovați de comiterea faptei, riscă amendă sau până la trei ani de închisoare.

img22007260

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!