ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Certificatele de cazier vor putea fi livrate la domiciliu prin intermediul MDelivery

09:17 | 28.09.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 28 sep. /MOLDPRES/. Serviciul Tehnologii Informaționale al Ministerului Afacerilor Interne (MAI) și Agenția de Guvernare Electronică au semnat contractul privind livrarea rezultatelor serviciilor publice către cetățeni prin intermediul serviciului guvernamental de livrare MDelivery, transmite MOLDPRES.

Potrivit MAI, în urma semnării documentului, certificatele de cazier judiciar, cazier detaliat și cel contravențional (pierderea actelor de înmatriculare a unității de transport, informațiile privind accidentele rutiere și altele) vor putea fi livrate la adresa indicată.

Serviciul are scopul de a facilita relația cu autoritățile publice în procesul de obținere a unor documente. Astfel, cu ajutorul serviciului MDelivery, cetățenii vor dispune de posibilitatea de a solicita online inclusiv și livrarea documentului, concomitent cu comanda serviciului respectiv.

Modernizarea acestui serviciu face parte din Strategia de dezvoltare a domeniului afacerilor interne pentru anii 2022-2030.

Foto: mdelivery.gov.md

img22007265

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!