ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Natalia Gavrilița a avut o întrevedere cu președintele JICA, Akihiko Tanaka

13:08 | 28.09.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 28 sep. /MOLDPRES/. Perspectivele de extindere a cooperării moldo-nipone și valorificarea oportunităților de implementare a potențialelor proiecte bilaterale au fost analizate astăzi în cadrul unei întrevederi a prim-ministrului Republicii Moldova, Natalia Gavrilița, cu președintele Agenției Japoneze pentru Cooperare Internațională (JICA), Akihiko Tanaka, relatează MOLDPRES.

Potrivit Direcţiei comunicare și protocol a Executivului, discuția a vizat proiectele realizate cu sprijinul JICA în țara noastră, dar și cele în curs de implementare. În context, Natalia Gavrilița a mulțumit președintelui JICA  pentru asistența acordată de Japonia în gestionarea crizelor pandemice și a refugiaților, dar și pentru  sprijinul constant oferit de Japonia în scopul modernizării domeniilor cheie, precum sunt: agricultura, sănătatea sau protecția mediului. 

„Avem încredere în potențialul Republicii Moldova în calea spre modernizare și cultivare a valorilor democratice. Cu suportul partenerilor noștri, cu care împărtășim valori comune, precum este Japonia, vom reuși să trecem peste toate aceste crize și să construim un stat european și prosper”, a menționat Natalia Gavrilița.

Premierul a solicitat finanțare adițională din partea guvernului nipon în contextul crizelor cauzate de războiul din Ucraina și necesității de susținere a familiilor și afacerilor din Moldova, în urma creșterii costurilor pentru resurse energetice și alte produse de prima necesitate.

Akihiko Tanaka a apreciat eforturile autorităților moldovene de modernizare a țării noastre și a reiterat suportul Japoniei pentru consolidarea economiei naționale și fortificarea securității energetice. 

JICA este o organizație guvernamentală, împuternicită să sprijine creșterea economică și socială în țările în curs de dezvoltare și să promoveze cooperarea internațională.

Foto: Guvern

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!