ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Salariile bugetarilor vor putea fi transferate prin ”MPay”

14:22 | 28.09.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 28 sep. /MOLDPRES/. Distribuirea plăților salariale de către autoritățile publice ar putea fi efectuată prin intermediul serviciului guvernamental de plăți electronice ”MPay”. Membrii Comisiei parlamentare economie, buget și finanțe au aprobat astăzi raportul la proiectul de modificare a Legii salarizării și Legii privind sistemul unitar de salarizare în sectorul bugetar, comunică MOLDPRES

Președintele Comisiei economie, buget și finanțe, Dumitru Alaiba, a menționat la ședința de astăzi că adoptarea modificărilor va dinamiza tehnologizarea proceselor de distribuire a plăților salariale și celor sociale. „În alte țări există deja bănci doar virtuale, care prestează servicii de plăți pentru cetățeni de la distanță, în mod rapid, sigur și comod”, a menționat deputatul.

El a adăugat că aplicarea noului model de distribuire a plăților salariale va contribui la sporirea competitivității și la diversificarea ofertei în domeniul serviciilor de plată.

Distribuirea salariilor la conturile de plăți ale salariaților de către unitățile bugetare prin intermediul ”MPay” ar urma să fie obligatorie, prin intermediul Agenției de Guvernare Electronică. La ora actuală, agenția deja distribuie prin ”MPay” 23 de tipuri de prestații sociale, prin intermediul a tuturor celor 11 bănci comerciale care activează în Republica Moldova  și a unui prestator nebancar.

Foro: egov.md

img22007279

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!