ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Reprezentanții Băncii Mondiale au evaluat lucrările pe sectoare de drum din Telenești și Rezina

09:37 | 29.09.2022 Categorie: Regiuni

Chişinău, 29 sep. /MOLDPRES/. Conducerea Administrației de Stat a Drumurilor (ASD), împreună cu reprezentanții Băncii Mondiale au vizitat ieri șantierul de reabilitare a unor sectoare de drum din raioanele Telenești și Rezina pentru a monitoriza progresul lucrărilor, transmite MOLDPRES.

Potrivit ASD, lucrările de îmbunătățire sunt executate pe trei sectoare de drum și traversează localitățile Chiștelnița, Scorțeni din raionul Telenești și Meșeni, Ignăței, Peciște, Pripiceni-Răzeși, Pripiceni-Curchi, Trifești din raionul Rezina.

În cadrul vizitei, reprezentanții băncii au apreciat progresul de reabilitare a drumului, care este de circa 79% pe sectorul I, peste 59% - pe sectorul II și 43% - pe sectorul III.

Reparația acestui drum are ca obiectiv dezvoltarea infrastructurii regiunii, crearea condițiilor favorabile pentru atragerea noilor agenți economici, asigurarea accesului cetățenilor la școli, grădinițe, spitale, centre comerciale și alte instituții sociale.

Contractul privind realizarea lucrărilor are o valoare de peste 364 de milioane de lei (aproximativ 18,2 mln de euro), bani alocați din împrumutul oferit Guvernului Republicii Moldova de Banca Mondială în cadrul Programului de Îmbunătățire a Drumurilor Locale.

Foto: ASD

img22007293

img22007293

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!