ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Guvernul a aprobat numirea lui Alexandr Esaulenco în funcția de Ambasador în Azerbaidjan

15:38 | 29.09.2022 Categorie: Politică

Chişinău, 29 sep. /MOLDPRES/. Guvernul a aprobat astăzi numirea lui Alexandr Esaulenco în funcția de Ambasador al Republicii Moldova în Republica Azerbaidjan, transmite MOLDPRES.

Alexandr Esaulenco este licențiat în drept și a activat peste 23 de ani în Serviciul de Informații și Securitate, în calitate de ofițer de securitate, șef de direcție, director adjunct și director al instituției. Până în prezent, Esaulenco a fost Ambasador cu misiuni speciale în Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene.

Totodată, Cabinetul de miniștri a aprobat demisia directorului Agenției Naționale pentru Cercetare și Dezvoltare, Olga Tagadiuc, care a depus o cerere în acest sens. Atribuțiile acesteia vor fi exercitate de către șeful Direcției proiecte inovaționale a agenției, Vadim Iațchevici, începând cu data de 30 septembrie curent.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!