ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Volumul mijloacelor financiare alocate pentru Fondul rutier în anul curent a fost majorat

16:26 | 29.09.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 29 sep. /MOLDPRES/. Guvernul a aprobat astăzi modificări la Programul privind repartizarea mijloacelor fondului rutier pentru drumurile publice naționale pe anul 2022. Acestea prevăd majorarea volumului mijloacelor financiare pentru fondul rutier cu 325,5 mln lei, în prezent, valoarea acestuia constituind 1,8 miliarde lei. Totodată, s-a aprobat redistribuirea mijloacelor fondului pe anumite lucrări de întreținere a drumurilor naționale, informează MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Executivului.

Astfel, pentru lucrările de întreținere a drumurilor publice naționale volumul mijloacelor financiare a crescut până la 235,5 mln lei. 

Pentru reconstrucția, reparația drumurilor publice naționale şi a construcțiilor inginerești va fi alocată o sumă suplimentară de 75,2 mln lei, datorată insuficienței valorificării sumelor alocate inițial în programul menționat, și anume:

*  micșorarea sumelor alocate, în contextul neasimilării valorilor anterioare, considerând perturbarea lanțurilor logistice de import a materialelor de construcție – 171 8 mln lei;

*  creșterea valorii contractelor, în contextul actualizării prețurilor la materialele de construcții – 97,1 mln lei;

*  includerea suplimentară, conform deciziei CSE, pentru obiectivul – drum de acces către podul Leova-Bumbăta, a sumei de 150 mln lei pe anul 2022.

De asemenea, pentru executarea lucrărilor de proiectare, evaluare a drumurilor şi procurare a terenurilor suma a fost majorată cu 8,4 mln lei și cu 6,3 mln lei a crescut valoarea pentru procurarea utilajului și echipamentului.

Modificările operate vor contribui la utilizarea eficientă și în volum deplin a mijloacelor financiare alocate pentru Fondul rutier în anul 2022.

Foto: Guvern

img22007317

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!