ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

A fost vernisată o expoziție de desene ale copiilor dedicată marcării a 30 de ani ai relațiilor moldo-chineze

19:44 | 29.09.2022 Categorie: Cultură

Chişinău, 29 sep. /MOLDPRES/. La Biblioteca Națională pentru Copii ”Ion Creangă”  din Chişinău a fost inaugurată astăzi o expoziție de desene ale copiilor, dedicată aniversării a 30-a a stabilirii relațiilor diplomatice dintre Republica Moldova și Republica Populară Chineză, informează MOLDPRES.

La eveniment au participat Yan Wenbin, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Populare Chineze în R. Moldova, Wang Yifeng, director al Institutului „Confucius” din cadrul ULIM, reprezentanți ai Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene și Ministerului Culturii din Moldova.

Solicitată de agenție, directorul instituției, Eugenia Bejan a afirmat că expoziția cuprinde 20 de desene ale premianților. ”În total la concurs au luat parte 77 de elevi de la licee din municipiul Chișinău. Premiul I a fost obținut de Anastasia Scutelnic, elevă la Liceul Teoretic ”Mihai Grecu”, premiul II – de Elena Inculeț, elevă la Școala de Arte ”Alexei Stârcea” și Andreea Buzaiji,elevă la Liceul Teoretic ”Ginta Latină  și premiul III – de Daniel Gaitan, elev la Școala de Arte ”A. Stârcea”, Bajina Godoba, elevă la Liceul ”M. Grecu” și Sofia Popa, elevă la Liceul ”Ginta Latină”. Totodată, s-au acordat 14 premii-mențiuni, iar ceilalți participanți au primit diplome și cadouri din partea Ambasadei Chinei”, a precizat sursa citată.

În alocuțiunea sa, Yan Wenbin, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Chinei la Chișinău, a adus mulțumiri co-organizatorilor manifestării –  Eugenia Bejan și colectivul Bibliotecii Naționale pentru Copii ”Ion Creangă”, precum și instituțiilor de învățământ din cele două țări.

”Desigur, cei care merită cel mai mult recunoștința noastră sunt elevii noștri din R. Moldova și China. V-ați arătat pasiunea, inteligența și talentul prin lucrările expuse aici, iar acest fapt m-a impresionat profund și simt că prietenia dintre cele două popoare se dezvoltă într-un ritm activ. Mă bucur că avem atâția succesori care să transmită această relație de prietenie. Pentru a promova instituționalizarea schimburilor amicale între tinerii chinezi și cei moldoveni, profitând de această ocazie, Ambasada Chinei și Biblioteca Națională pentru Copii au decis înființarea unui Centru de Cultură Chineză pentru Copii și Adolescenți în incinta Bibliotecii. Sperăm ca acest centru să devină o bază pentru schimburi amicale între tinerii țările noastre. Iar Ambasada va continua să ofere susținere și asistență acestui centru pentru ca el să funcționeze din ce în ce mai bine”, a mai spus oficialul chinez.

Expoziția va fi deschisă timp de două săptămâni.

img22007322

img22007322

img22007322

img22007322

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!