ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Mai mulți artiști ai Teatrului de Operă și Balet „Maria Bieșu” au primit titluri onorifice

09:25 | 30.09.2022 Categorie: Cultură

Chişinău, 30 sep. /MOLDPRES/. Decretul privind conferirea de titluri onorifice unor artiști ai Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu” a fost publicat astăzi în Monitorul Oficial, comunică MOLDPRES.

Potrivit documentului, în temeiul art. 88 lit. a) din Constituția Republicii Moldova și al Legii cu privire la distincțiile de stat ale Republicii Moldova, Președintele Republicii Moldova decretează: Pentru activitate prodigioasă în domeniul culturii, contribuție la promovarea valorilor moral-spirituale, succese remarcabile în activitatea de creaţie și înaltă măiestrie profesională, se conferă: Titlul onorific „Artist al Poporului” următorilor: Oleg Constantinov, Svetlana Popov.

Titlul onorific de „Maestru în Artă” a fost conferit Rodicăi Picireanu. Titlul onorific „Om Emerit” a fost conferit lui Victor Burla și Ion Luchian.

Titlul onorific „Artist Emerit” a fost oferit lui Ștefan Donos, Irina Iastremscaia, Iurie Maimescu, Ana Racoviță și Viorel Zgardan.

Sursa: monitorul.gov.md

img22007332

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!