ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Lucrările desfășurate pe câteva sectoare de drum din raionul Ialoveni au fost realizate în proporție de peste 85%

09:47 | 30.09.2022 Categorie: Regiuni

Chişinău, 30 sep. /MOLDPRES/. Lucrările desfășurate pe câteva sectoare de drum din raionul Ialoveni au fost realizate în proporție de peste 85%. Procesul de lucru a fost inspectat de vicepremierul Andrei Spînu, ministru al Infrastructurii şi Dezvoltării Regionale, conducerea Administrației de Stat a Drumurilor (ASD),  și reprezentanții Băncii Mondiale, transmite MOLDPRES.

Potrivit ASD, prin reabilitarea acestui drum se va îmbunătăți accesul cetățenilor la o infrastructură rutieră modernă, va fi facilitată activitatea antreprenorială și create oportunități de dezvoltare social-economice în zonele rurale. Beneficiarii acestui proiect sunt peste 20 mii de locuitori din localitățile Pojăreni, Costești, Zâmbreni, Horești și Țipala din raionul Ialoveni.

Astfel, pe circa 35 km de drum au fost executate lucrări de reabilitare a părții carosabile, au fost construite șanțuri de evacuare a apelor de suprafață ce vor diminua riscurile inundării gospodăriilor private, amenajat accesul către gospodării, aplicate marcaje rutiere și construite stații de așteptare a transportului public.

Lucrările de reabilitare a Coridorului 16 sunt parte a Proiectului de Îmbunătățire a Drumurilor Locale. Pentru realizarea acestuia, Banca Mondială a alocat Guvernului Republicii Moldova un suport financiar în valoare totală de 80 mln de dolari, cu cofinanțare din Fondul Rutier în valoare de 6,3 mln de dolari. Lucrările urmează a fi finalizate la sfârșitul lunii noiembrie curent.

Foto: ASD

img22007334

img22007334

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!