ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Șomerii vor primi vouchere pentru formare profesională

13:48 | 30.09.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 30 sep. /MOLDPRES/. Parlamentul a aprobat instituirea voucherelor pentru formare profesională. Proiectul de modificare a Legii cu privire la promovarea ocupării forței de muncă și asigurarea de șomaj a fost votat astăzi în lectura a doua, transmite MOLDPRES.

Potrivit documentului, voucherele vor oferi șomerilor dreptul la formare profesională. Acestea vor fi emise de Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă. Astfel, șomerul va putea alege furnizorul de formare profesională din lista celor acreditați, publici sau privați.

Conform autorilor, utilizarea acestui instrument poate contribui la eficientizarea politicii active privind piața forței de muncă, oferind programe relevante și eficiente în diferite zone geografice ale țării. Totodată, asemenea instrumente sunt utilizate cu succes în SUA și în țările UE.

Anual, până la data de 31 decembrie, Ministerul Muncii și Protecției Sociale va publica pe pagina web lista prestatorilor de cursuri de formare profesională autorizați.

Foto: Parlament

img22007346

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!