ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Biblioteca Națională a organizat Nocturna Bibliotecilor

17:53 | 30.09.2022 Categorie: Cultură

Chişinău, 30 sep. /MOLDPRES/. Biblioteca Națională a Republicii Moldova și-a deschis astăzi ușile pentru vizitatorii de toate vârstele, oferindu-le un program complex în cadrul ediției Nocturnei Bibliotecilor 2022, cu genericul ”Share Location@BIBLIOTECĂ”, informează MOLDPRES.

Solicitat de agenție, directorul instituției, Elena Pintilei a menționat că Nocturna Bibliotecilor este organizată în parteneriat cu Asociația Bibliotecarilor, susținută de Ministerul Culturii și este o sărbătoare a cărții și a bibliotecii, marcată în întreaga țară.

„Campania Nocturna Bibliotecilor este organizată cu scopul de a promova bibliotecile, serviciile și evenimentele oferite de acestea publicului. Pentru cei care doresc să petreacă timpul într-o atmosferă agreabilă, Biblioteca Națională propune: ateliere de creație și scriere, jocuri interactive și intelectuale, vizite în spațiile bibliotecii și în locurile cu acces închis pentru utilizatori, prezentări interactive, expoziții inedite de documente, tablouri ale artiștilor plastici din țară”, a precizat Elena Pintilei.

Potrivit sursei citate, printre acestea s-au înscris: Workshop de Caligrafie, coordonator Valeriu Herța, atelierul de scriere interactivă ”Cuvinte frământate în lut”, inaugurarea expoziției de pictură cu genericul ”Peisaje urbane din Chișinăul de ieri și de azi” a Valentinei Brâncoveanu, jocuri educativ-interactive ”Cunoaște mai bine Europa”, master-class cu Olesea Enache ”Coasem Ie cu mâinile”, master-class ”Yoga – sursă de sănătate, energie și bună dispoziție”, lecția publică ”Secretele longevității sănătoase” ș.a.

Nocturna Bibliotecilor este o campanie de promovare și sensibilizare organizată la inițiativa Asociației Bibliotecarilor din Republica Moldova în parteneriat cu Ministerul Culturii al Republicii Moldova și Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România. 

img22007356

img22007356

img22007356

img22007356

img22007356

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!