ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Președintele Parlamentului a avut o întrevedere cu un oficial NATO

09:13 | 01.10.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 1 oct. /MOLDPRES/. Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a discutat ieri despre evoluțiile de securitate din regiune și necesitatea de a spori reziliența Republicii Moldova la riscurile curente cu Javier Colomina, locțiitorul Asistentului Secretarului General NATO pe afaceri politice și politică de securitate, relatează MOLDPRES cu referire la Direcția comunicare și relații publice a Legislativului.

Șeful Legislativului a subliniat importanța cooperării în cadrul programelor agreate în Planul Individual de Acțiuni al Parteneriatului Moldova – NATO, în mod special pe reforma militară, securitatea cibernetică și dezinformarea. „Alianța Nord-Atlantică este un partener de încredere al Republicii Moldova și de-a lungul anilor am realizat multe proiecte în beneficiul cetățenilor de rând”, a menționat Președintele Parlamentului.

În cursul discuțiilor, oficialii au mai vorbit despre statutul de neutralitate al Moldovei în noul context internațional, dar și despre suveranitatea și integritatea teritorială ale țării noastre.

Foto: Parlament

 

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!