ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

„Este datoria noastră să modernizăm sectorul de securitate și apărare”, susține speakerul Igor Grosu

20:26 | 01.10.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 1 oct. /MOLDPRES/. Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a avut o întrevedere cu ministrul Apărării Naționale al României, Vasile Dîncu, care se află într-o vizită la Chișinău. În cadrul întâlnirii, oficialii au discutat despre provocările de securitate cu care se confruntă Republica Moldova și întreaga regiune ca urmare a agresiunii ruse față de Ucraina, informează MOLDPRES cu referire la Direcția comunicare și relații publice a Legislativului.

Șeful Legislativului a menționat că autoritățile din Moldova urmăresc cu atenție ce se întâmplă în proximitatea țării noastre și a reiterat că ultimele decizii ale Federației Ruse cu privire la referendumuri sunt ilegale. „Federația Rusă trebuie să respecte suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei și a celorlalte țări”, a subliniat Președintele Parlamentului.

Igor Grosu a precizat că Republica Moldova are nevoie de ajutorul și experiența altor state în a face față provocărilor și amenințărilor hibride cu care se confruntă în ultimul an, de la dezinformare și propagandă până la atacuri cibernetice și presiuni energetice.

În cadrul întrevederii, Președintele Parlamentului a amintit că R. Moldova a moștenit o armată fără echipamente și tehnică militară, fără mijloace prin care să-și îndeplinească eficient misiunea. „Este datoria noastră să reformăm și să modernizăm sectorul de securitate și apărare în conformitate cu noile evoluții, iar cooperarea cu România pe acest domeniu ne va ajuta să ne mișcăm mai repede”, a spus Președintele Legislativului, mulțumindu-i ministrului Vasile Dîncu pentru suportul pe care partea română îl oferă armatei noastre, inclusiv prin organizarea exercițiilor comune cu participarea militarilor moldoveni, care astfel au ocazia să devină mai buni.

Foto: Parlament

img22007372

img22007372

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!