ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un bărbat va ajunge pe banca acuzaților după ce a lăsat o femeie fără de apartament

10:34 | 03.10.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 3 oct. /MOLDPRES/. Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a trimis în judecată cauza penală a unui bărbat care în 2004 a intrat fraudulos în posesia unui apartament din centrul Chișinăului, pe care ulterior l-a vândut, comunică MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, bărbatul trimis acum în judecată s-a eschivat pe parcursul a 18 ani, datorită faptului că și-a perfectat acte de identitate false și s-a mutat cu traiul în Ucraina. Ulterior, acesta a fost reținut la revenirea în R. Moldova și  plasat în arest preventiv.

Schema de deposedare a femeii a fost implementată în câteva etape. Inițial, bărbatul a închiriat apartamentul, iar peste o lună i-a promis proprietarei facilitarea și sponsorizarea cheltuielilor aferente studiilor fiicelor ei în Marea Britanie. În acest scop, condamnatul le-a cerut un set de acte, inclusiv procură pentru gestionarea și înstrăinarea apartamentului, pe numele proprietarei.

Peste două luni de la închirierea apartamentului, acesta a pretins că promisa plecare la studii în Marea Britanie poate avea loc doar prin Ministerul Învățământului din Kiev. În acest scop, el le-a cumpărat bilete de călătorie și a achitat cazarea acestora acolo pentru două săptămâni. În această perioadă, învinuitul a perfectat fraudulos un buletin de identitate pe numele proprietarei, după care tranzacțiile au fost efectuate cu folosirea actelor false.

Potrivit legii, escrocheria comisă de către un grup criminal organizat, în proporții deosebit de mari, se pedepsește cu închisoarea de la opt la 15 ani. De asemenea, răufăcătorul urmează să fie judecat și pentru obținerea și folosirea ilegală a actelor oficiale false.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!