ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Comisiei Naționale a Pieței Financiare

10:50 | 03.10.2022 Categorie: Comunicate

Comisia Națională a Pieței Financiare celebrează educația financiară în cadrul Săptămânii Internaționale a Investitorului

Chişinău, 3 oct. /MOLDPRES/. Comisia Națională a Pieței Financiare (CNPF) desfășoară, în perioada 3-9 octombrie 2022, o serie de acțiuni care au drept scop conștientizarea importanței și rolului educației financiare. 

Activitățile sunt organizate în contextul Săptămânii Internaționale a Investitorului (World Investor Week 2022), o inițiativă susținută de Organizația Internațională a Reglementărilor de Valori Mobiliare (IOSCO). 

Astfel, pe parcursul săptămânii curente, CNPF va publica materiale informative menite să contribuie la creșterea nivelului educației financiare investiționale în domeniul pieței de capital, în vederea îmbunătățirii nivelului de înțelegere a conceptelor și a mecanismelor financiare. 

Tot în această săptămână, cu sprijinul FINedu, un grup de elevi de la Clubul de educare financiară a Liceului Teoretic „Spiru Haret” (FINEDU SH) vor avea posibilitatea să se familiarizeze, la sediul CNPF, cu cele trei sectoare reglementate de autoritatea de supraveghere și cu instrumentele financiare nebancare. De asemenea, tinerii vor afla cum se pot efectua investițiile pe piața de capital din Republica Moldova, cine sunt participanții pieței, drepturile și obligațiile investitorului și alte informații utile. 

Totodată, la 6 octombrie curent, Quizul #4 organizat de Clubul Moldovenesc de Jocuri Intelectuale va conține o rundă de întrebări dedicată tranzacționării instrumentelor financiare pe piața de capital, iar echipa câștigătoare va fi premiată simbolic de CNPF. 

Notă: World Investor Week este un eveniment în cadrul căruia comunități întregi îşi unesc eforturile într-o campanie internațională a investitorilor pentru a stimula o mai bună cunoaștere a mediului financiar, prin diseminarea unor mesaje-cheie legate de educația și protecția investitorilor, precum și prin promovarea oportunităților de învățare pentru aceștia.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!