ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Regatul Unit sprijină eforturile Republicii Moldova în lupta împotriva corupției

11:45 | 04.10.2022 Categorie: Politică

Chişinău, 4 oct. /MOLDPRES/. Republica Moldova a ales calea democrației, libertății și dezvoltării, iar Regatul Unit sprijină eforturile celor care luptă împotriva corupției. Declarația a fost făcută astăzi de către ministrul pentru Europa al Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Leo Docherty, în cadrul unei conferințe de presă susținută în comun cu viceprim-ministrul Nicu Popescu, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene, transmite MOLDPRES.

Oficialul străin a declarat că, în prezent, țara noastră se confruntă cu mai multe provocări cauzate de invazia Rusiei în Ucraina, care a influențat securitatea întregii regiuni.

„Îmi exprim recunoștința față de autoritățile și poporul moldovean pentru gestionarea crizei refugiaților. Ne-am propus să ajutăm Republica Moldova să facă față acestei provocări prin acordarea unui suport pentru a dezvolta serviciile acordate refugiaților. Ne bucurăm că Republica Moldova a ales calea democrației, libertății și dezvoltării. Regatul Unit sprijină ambiția celor care muncesc pentru a promova respectarea supremației legii și eforturile în lupta împotriva corupției. Astăzi am discutat despre extinderea cooperării în domeniul comercial și cel al investițiilor. La fel, este importantă colaborarea în domeniu energetic, cel al apărării, precum și în sfera socială”, a spus Leo Docherty.

La rândul său, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, a subliniat că vizita de astăzi reconfirmă susținerea statelor europene pentru țara noastră în calea de realizare a reformelor.

„Am discutat despre situația din regiune, aprofundarea dialogului moldo-britanic și consolidarea securității. Suntem cointeresați în liberalizarea comerțului produselor agricole moldovenești. Avem o cooperare bună și în domeniul telecomunicațiilor, întrucât Marea Britanie este un investitor important în domeniul IT. Am vorbit despre măsurile ce ar îmbunătăți condițiile cetățenilor noștri ce locuiesc în Marea Britanie. Totodată, există interes pentru a progresa în domeniul protecției sociale, recunoașterea diplomelor, titlurilor științifice, certificatelor și convertirea permiselor de conducere. La fel, am discutat despre cooperarea între instituțiile de drept pentru combaterea corupției și înfăptuirea reformei justiției”, a afirmat Nicu Popescu.

Ministrul pentru Europa al Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Leo Docherty, realizează astăzi o vizită de lucru la Chișinău. Aceasta este prima vizită a oficialului în Republica Moldova.

img22007417

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!