ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Autoritățile vor face tot posibilul să mențină cetățenii moldoveni în afara războiului din Ucraina

12:04 | 04.10.2022 Categorie: Politică

Chişinău, 4 oct. /MOLDPRES/. Viceprim-ministrul Nicu Popescu, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene, a declarat că va face tot posibilul să mențină cetățenii Republicii Moldova în afara războiului din Ucraina. Declarația a fost făcută astăzi în cadrul unei conferințe de presă, transmite MOLDPRES.

Oficialul a îndemnat cetățenii să nu se implice în acest conflict militar. „Nu deținem informații privind cazurile de recrutare a conaționalilor, dar este absolut ilegal ca cetățenii Republicii Moldova să fie angajați în activitatea de mercenariat”, a spus Nicu Popescu.

Vicepremierul a subliniat că, în legătură cu creșterea considerabilă a numărului de cereri pentru perfectarea titlurilor de călătorie la secția consulară a ambasadei Republicii Moldova în Federația Rusă, s-a dispus prelungirea programului secției în zilele de odihnă.

„În ultimele două săptămâni a crescut numărul cetățenilor Republicii Moldova care doresc să revină în țară din Federația Rusă. Astfel, în zilele de odihnă, a fost deschisă secția consulară a ambasadei pentru a face față cererilor privind titlurile de călătorie. Cetățenii noștri nu își doresc să fie atrași în acest război. Situația este mai complicată pentru persoanele ce dețin și cetățenia Federației Ruse și sunt obligați să se conformeze cadrului legislativ din această țară, inclusiv mobilizării”, a afirmat oficialul.

Preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat pe 21 septembrie o mobilizare militară parţială în Rusia pentru îndeplinirea obiectivelor „operaţiunii militare speciale” în Ucraina.

img22007418

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!