ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Pompierii moldoveni au primit cinci unități de tehnică de intervenție din Austria

14:57 | 04.10.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 4 oct. /MOLDPRES/. Inspectoratul General pentru Situații de Urgență /IGSU/ a primit astăzi cinci unități de tehnică de intervenție din partea pompierilor voluntari din Austria, comunică MOLDPRES.

La ceremonia de transmitere a tehnicii au participat șeful IGSU, colonel Oprea Alexandru, conducătorul echipei de pompieri voluntari din Austria, Kohler Johannes Michael și reprezentanți ai autorităților publice locale.

Cele cinci unități de tehnică vor ajunge în raioanele Anenii Noi, Edineț, Strășeni, dar și la Direcția situații excepționale din municipiul Chișinău. O autospecială va fi utilizată în misiuni de serviciu de salvatorii și pompierii voluntari din comuna Căpriana a raionului Strășeni.

Donația din partea Organizației pompierilor voluntari din Austria a fost realizată în cadrul proiectului сu genericul “Autospecialele pentru Republica Moldova” și are drept scop promovarea voluntariatului, schimbul de experiență, precum și instruirea efectivului Inspectoratului în domeniul de intervenție la incendii.

Foto: IGSU

img22007423

img22007423

img22007423

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!