ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Comisiei Naționale a Pieței Financiare

15:25 | 04.10.2022 Categorie: Comunicate

Decizii ale Consiliului de Administrație al Comisiei Naționale a Pieței Financiare

Chişinău, 4 oct. /MOLDPRES/. În cadrul ședinței din 4 octombrie 2022, Consiliul de Administrație al Comisiei Naționale a Pieței Financiare (CNPF), potrivit obiectivelor de bază și atribuțiilor conferite de legea-cadru, a aprobat o serie de decizii aferente pieței financiare nebancare, inter alia:

I. Autorizare

* Înregistrarea în Registrul emitenților de valori mobiliare a restructurării emisiunilor anterioare de valori mobiliare, plasate de societățile pe acțiuni:

- „PLAI BASARABEAN” cu majorarea capitalului social cu 332 332 lei prin mărirea valorii nominale a unei acțiuni ordinare nominative de la 4 lei la 8 lei din contul capitalului propriu. Capitalul social al societății după restructurarea emisiunilor va constitui 664 664 lei, divizat în 83 083 acțiuni ordinare nominative de clasa I, cu valoarea nominală de 8 lei;

- Întreprinderea de producție și comerț „REACTIV” SA cu majorarea capitalului social cu 563 925 lei prin mărirea valorii nominale a unei acțiuni ordinare nominative de la 15 lei la 234 lei din contul capitalului propriu. Capitalul social al societății după restructurarea emisiunii va constitui 602 550 lei, divizat în 2575 acțiuni ordinare nominative de clasa I, cu valoarea nominală de 234 lei.

* Autorizarea reorganizării Societății pe acțiuni „AUTOSFERA” prin transformare în societate cu răspundere limitată.

* Radierea din Registrul emitenților de valori mobiliare, în rezultatul lichidării, a valorilor mobiliare emise anterior de societățile pe acțiuni:

- „LEVĂNȚICA”, în număr de 20 000 acțiuni ordinare nominative;

- „GRAMA”, în număr de 151 762 acțiuni ordinare nominative.

II. Supraveghere

* Anularea suspendării operațiunilor bancare la conturile curente și de depozit ale OCN „BONELITGRUP” SRL, aplicată prin Ordonanța CNPF nr. 41/3-O din 16.08.2022.

* Suspendarea activității de creditare nebancară desfășurată de OCN ,,FAMILY FINANCE” SRL (până la 31.10.2022) și ÎCS OCN ,,TOTAL LEASING & FINANCE” SRL (pe un termen de 3 ani), în baza deciziilor luate de asociații celor două organizații. Pe durata suspendării se interzice încheierea a noi contracte de acordare a creditelor și/sau leasing financiar.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!