ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Asociația Medicală Teritorială Botanica va beneficia de un ultrasonograf procurat de Guvernul Japoniei

17:55 | 04.10.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 4 oct. /MOLDPRES/. Asociația Medicală Teritorială Botanica va beneficia de un ultrasonograf procurat de Guvernul Japoniei prin intermediul Programului de Granturi pentru Securitatea Umană „Kusanone”, comunică MOLDPRES.

Contractul de achiziție a echipamentului medical, în valoare de 80,745 de dolari, a fost semnat astăzi la Ministerul Sănătății și va spori capacitățile de diagnostic ale Asociației Medicale Teritoriale Botanica prin procurarea unui ultrasonograf performant cu funcție de elastografie.

„Vreau să felicit AMT Botanica, care a muncit mult la elaborarea acestei propuneri de grant. Sunt convins că veți depune efort maxim pentru a finaliza cu succes proiectul propus, iar aparatul de ultrasonografie va fi utilizat eficient pentru binele tuturor chișinăuienilor și persoanelor din Ucraina care și-au găsit aici refugiul după declanșarea războiului”, a declarat  ambasadorul Japoniei în Republica Moldova, Katayama Yoshihiro.

Programul „Kusanone” a fost lansat în Republica Moldova în anul 2008. Până la semnarea contractului prezent, Guvernul Japoniei a oferit 79 de granturi în sumă de 6.7 milioane de dolari SUA, dintre care 50 de proiecte, în sumă de 4.4 milioane dolari SUA, au fost în domeniul sănătății.

Foto: Ministerul Sănătății

img22007434

img22007434

img22007434

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!