ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Cooperarea moldo-germană a fost discutată de șefa statului cu Ambasadoarea Germaniei

18:26 | 04.10.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 4 oct. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întâlnit astăzi cu ES Margret Maria Uebber, Ambasadoarea Republicii Federale Germania, informează MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al instituției prezidențiale.

În debutul întrevederii, șefa statului a felicitat-o pe diplomata germană cu prilejul Zilei Unității Germane, marcată ieri, 3 octombrie. Președintele Maia Sandu a menționat că Germania este unul dintre cei mai importanți parteneri comerciali ai țării noastre și unul dintre cei mai mari investitori în economia moldovenească. La fel, șefa statului a mulțumit pentru proiectele de infrastructură regională, realizate de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) în localitățile din toată țara și care contribuie la bunăstarea cetățenilor noștri.

Interlocutoarele au vorbit și despre situația curentă din Moldova, în contextul războiului din Ucraina. Maia Sandu a spus că problema cea mai mare, azi, ține de criza energetică și impactul acesteia asupra economiei și a cetățenilor. În context, șefa statului și-a exprimat speranța că Platforma de sprijin pentru Moldova, creată de Germania împreună cu Franța și România, va contribui la sporirea rezilienței țării noastre în această perioadă dificilă.

Foto: Președinție

img22007438

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!