ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

R. Moldova a cucerit 12 medalii la Campionatul Mondial de Karate Shotokan

18:43 | 06.10.2022 Categorie: Sport

Chişinău, 6 oct. /MOLDPRES/. Sportivii din Republica Moldova au obţinut două medalii de aur, şase medalii de argint și patru medalii de bronz la Campionatul Mondial de Karate Shotokan, ediția 2022, rezervat seniorilor și tineretului, care s-a desfășurat în perioada 30 septembrie - 2 octombrie în orașul Karlovy-Vary, Cehia, transmite MOLDPRES.

Potrivit Ministerului Educaţiei şi Cercetării (MEC), Vitalii Spînu, care în acest an a devenit și campion european, a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului și la mondiale, proba kumite individual (sanbon shobu), categoria de greutate 80 kg plus. Mai mult, pe lângă medalia de aur la proba kumite individual, la aceeași categorie de greutate, Vitalii Spînu a mai obținut două medalii de bronz la probele kumite individual Open și kumite individual (ippon shobu).

Totodată, Anastasia Spînu s-a învrednicit de două medalii de argint la probele: kumite individual (sanbon shobu), la categoria de vârstă de până la 58 kg și la Masters (kata individual, kumite individual). Vasilii Dovzii a obținut o medalie de argint și una de bronz la proba kumite individual (sanbon shobu), la categoria de greutate de până la 80 kg. Daniel Mutelica a obținut la categoria de vârstă seniori medalia de argint la proba kumite individual, Open, iar la categoria de vârstă 18-20 ani tineret alte două medalii de argint - la proba kumite individual (sanbon shobu), categoria de greutate de până la 70 kg și la proba kumite echipe (16-20 ani).

De asemenea, o medalie de aur, una de argint și una de bronz au fost câștigate de către sportivul Mihai Volontir la probele pentru tineret. Sportivul a adjudecat aurul la proba kumite individual (ippon shobu), categoria de greutate de până la 70 kg, medalia de argint la proba kumite echipe (16-20 ani), iar pe cea de bronz la proba kumite individual (sanbon shobu), categoria de greutate de până la 70 kg.

Participarea la această competiție a fost posibilă cu sprijinul financiar al Ministerului Educației și Cercetării, iar sportivii și antrenorii vor beneficia de premii bănești oferite de către MEC în cadrul Galei Sportului, organizată tradițional la sfârșitul anului.

Foto: MEC

img22007520

img22007520

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!