ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Sinagoga și biserica din Rașcov, stânga Nistrului au fost reabilitate cu ajutorul UE

10:54 | 07.10.2022 Categorie: Regiuni

Chişinău, 7 oct. /MOLDPRES/. Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) a anunţat astăzi despre încheierea lucrărilor de conservare pentru sinagoga și biserica din localitatea Rașcov, din stânga Nistrului. Acestea au fost posibile datorită susținerii Programului Uniunii Europene „Măsuri de Promovare a Încrederii”, implementat de PNUD Moldova, transmite MOLDPRES.

„Asemenea construcții în Moldova nu mai există. S-a păstrat decorul din piatră, care ne demonstrează că a fost construită în stilurile baroc și rococo. Clădirea este una remarcabilă și are foarte mulți vizitatori”, spune Olga Slivca, directoarea muzeului din Rașcov.

Odată cu finalizarea acestui proiect, autoritățile publice locale își fac planuri pentru a crește fluxul de turiști în Rașcov.

„Cu ajutorul turismului vom dezvolta infrastructura localității și asta este cel mai important. Cererea generează și oferta. Sperăm că se vor deschide hotele mici sau pensiuni și asta va încuraja tinerii să rămână în localitate”, afirmă Oleg Bersadschii, primarul de Rașcov.

Sinagoga și biserica din Rașcov fac parte din cele zece obiective cultural-istorice de pe ambele maluri ale Nistrului, selectate pentru restaurare și conservare în cadrul componentei patrimoniu cultural a Programului Uniunii Europene „Măsuri de Promovare a Încrederii”. Programul contribuie la consolidarea încrederii între locuitorii de pe cele două maluri ale râului Nistru, prin implicarea lor în proiecte comune de dezvoltare.

Foto: PNUD

img22007533

img22007533

img22007533

img22007533

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!