ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Relațiile cu Benelux au fost discutate de șefa statului cu prim-miniștrii Belgiei, Luxemburgului și Țărilor de Jos

11:44 | 07.10.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 7 oct. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întâlnit în marja Summitului CPE de ieri de la Praga (Cehia) cu șefii de guverne din statele ce formează Uniunea Economică Benelux - prim-miniștrii Belgiei, Alexander De Croo, Regatului Țărilor de Jos, Mark Rutte și Luxemburgului, Xavier Bettel, comunică MOLDPRES.

Serviciul prezidențial de presă a relatat ca șefa statului a mulțumit pentru votul de susținere a statutului de țară candidată la UE al Republicii Moldova și a menționat că țara noastră își dorește o cooperare mai strânsă cu țările Benelux, inclusiv prin sporirea exportului de produse moldovenești pe piețele lor și prin atragerea investițiilor în țara noastră. Președintele Maia Sandu a vorbit despre consecințele crizei energetice pentru Moldova și despre necesitatea identificării unor soluții rapide ce ar conduce la reducerea prețurilor la resursele energetice pe piața europeană.

De asemenea, Președintele Maia Sandu a vorbit despre acțiunile întreprinse de instituțiile moldovenești pentru a îndeplini condițiile înaintate de UE pentru a avansa către următoarea etapă a procesului de integrare.

Foto: Președinție

img22007537

img22007537

img22007537

img22007537

img22007537

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!