ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Cooperarea moldo-spaniolă a fost abordată de Președintele Maia Sandu și Premierul Pedro Sánchez

12:02 | 07.10.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 7 oct. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a discutat la Praga (Cehia) cu Președintele Guvernului Regatului Spaniei, Pedro Sánchez. Șefa statului a mulțumit pentru susținerea deciziei de acordare a statutului de țară candidată la aderarea la UE și a salutat semnarea acordului bilateral în domeniul asigurărilor sociale, așteptat de zeci de mii de moldoveni care muncesc în Spania, relatează MOLDPRES.

Serviciul de presă al Președinției a informat că discuția s-a focusat pe potențiale domenii de colaborare, între care energia regenerabilă și industria de prelucrare, prin atragerea investițiilor spaniole în Moldova, și pe oportunitățile de creștere a exporturilor moldovenești către Spania.

Foto: Președinție

img22007539

img22007539

img22007539

img22007539

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!