ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Echipa R. Moldova a cucerit mai multe medalii la Campionatul Mondial de Kickboxing WAKO

12:57 | 09.10.2022 Categorie: Sport

Chişinău, 9 oct. /MOLDPRES/. O prestaţie de succes a avut echipa Liceului Teoretic cu Profil Sportiv (LTPS) nr.2 din Chişinău, în componența selecționatei Republicii Moldova la Campionatul Mondial de Kickboxing WAKO printre Copii, Cadeți și Juniori -2022, care a avut loc în oraşul Jesolo, Italia, în perioada 30 septembrie – 9 octombrie, transmite MOLDPRES.

Echipa, formată din şapte sportivi a reușit sa cucerească patru medalii la diferite probe. „Eduardo Cincilei  devine vicecampion mondial la disciplina Full-contact, Younger Junior -51 kg si cucerește medalia de argint pentru Republica Moldova. El a reușit să-i învingă pe sportivii din Azerbaidjan și Iordania, iar în finală a cedat adversarului din Turcia. Patric Petranici devine vicecampion mondial la disciplina K-1 Rules, Older Junior -86 kg, și cucerește argintul pentru Republica Moldova. El a reușit să învingă adversarul din Turcia și a ajuns în finală, unde a cedat sportivului din Serbia”, a anunţat instituţia.

De asemenea, Ioan Casco a cucerit bronzul la disciplina Kicklight, Older Cade - 47 kg, reuşind să-i învingă pe sportivii din Ucraina și Africa de Sud, iar în semifinală a cedat adversarului din Italia care ulterior a devenit campion mondial în aceasta categorie, iar Evelina Bojoc a obţinut bronzul la disciplina Kicklight, Juniori -65 kg. Ea a reușit să învingă adversara din Turcia și s-a calificat în semifinală, unde a cedat sportivei din Grecia

Competiția din Italia a întrunit peste trei mii de sportivi din 63 de țări ale lumii.

Foto: LTPS nr.2

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!