ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Delegația Parlamentului Republicii Moldova participă la sesiunea de toamnă a APCE

11:39 | 10.10.2022 Categorie: Politică

Chişinău, 10 oct. /MOLDPRES/. Delegația Parlamentului Republicii Moldova participă la sesiunea de toamnă a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) care se desfășoară în perioada 10-14 octombrie la Strasbourg, comunică MOLDPRES.

Potrivit Direcției comunicare și relații publice a Parlamentului, din delegație fac parte deputații Mihail Popșoi, Ion Groza și Natalia Davidovici.

Agenda sesiunii de toamnă include dezbateri pe marginea mai multor subiecte de actualitate, precum „Europa la jumătate de an de la începutul războiului de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei”, „Acțiunile inumane și revoltătoare ale Federației Ruse”, „Securitatea alimentară în Europa: exporturile de cereale prin porturile ucrainene”, „Ostilitățile militare dintre Armenia și Azerbaidjan”. Parlamentarii vor discuta și despre perspectiva europeană pentru Balcanii de Vest, a discriminării prin vaccinuri și a impactului Brexit-ului asupra drepturilor omului pe insula Irlanda. La sesiunea de toamnă a APCE se va discuta și despre onorarea obligațiilor și angajamentelor asumate de către România, Turcia și Ungaria.

Cu o adresare către Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei va veni președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski.

Totodată, în cadrul unei ceremonii speciale, APCE urmează să acorde premiul „Vaclav Havel” în domeniul drepturilor omului pentru anul 2022.

img22007573

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!