ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Agenţia de Investiţii a participat la o expoziţie internaţională de profil din Cehia

11:42 | 10.10.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 10 oct. /MOLDPRES/. Agenția de Investiții din Republica Moldova a participat, pe parcursul săptămânii trecute, cu stand de țară la "MSV International Engineering Fair 2022" care a avut loc la Brno, Cehia, transmite MOLDPRES.

„Am participat la eveniment cu stand de țară pentru a prezenta oferta R. Moldova și pentru a oferi informație din primă sursă, referitor la oportunitățile investiționale. Alături de Agenție, din echipa Republicii Moldova au făcut parte reprezentanți ai Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ), precum și reprezentații celor două companii co-expozante: ASPA și STEELWISE”, conform instituţiei.

„Țara noastră participă cu regularitate la acest eveniment, începând cu anul 2015. Datorită expoziției au fost stabilite cooperări ce continuă șă înregistreze tendință ascendentă. Astfel, printre vizitatorii standului Republicii Moldova s-au numărat și partenerii deja existenți”, indică Agenția de Investiții "Invest Moldova".

MSV este cea mai importantă expoziție industrială din Europa Centrală, cu participarea anuală a peste 1500 de expozanți și 80 de mii de vizitatori. Peste 50% dintre expozanți și 10% dintre vizitatori vin din străinătate. Majoritatea vizitatorilor sunt profesioniști, responsabili din companii care influențează deciziile de investiții și directori de top.

Participarea este susținută de proiectul ”Întreprinderi și Comune Puternice pentru Moldova”, finanțat de Ministerul German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare, cofinanțat de Uniunea Europeană și Biroul de Cooperare al Elveției. Proiectul este implementat de GIZ, în parteneriat cu Cancelaria de Stat a Republicii Moldova.

Foto: Agenţia de Investiţii

img22007574

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!