ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Prețurile la benzină şi motorină vor crește în continuare

12:03 | 10.10.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 10 oct. /MOLDPRES/. Pentru ziua de marţi, 11 octombrie, au fost stabilite următoarele prețuri maximale de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere principale de tip standard: benzina COR 95 – 24,81lei/litru (+ 24 bani); motorină – 26,87lei/litru (+ 49 bani), transmite MOLDPRES cu referire la Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE).

Agenţia a explicat că majorările vin după o creștere tot mai pronunțată a cotațiilor la carburanți, care la sfârșitul săptămânii precedente au ajuns la un nivel de circa 920 dolari/tona la benzină și de 1220 dolari/tona la motorină. În intervalul ultimelor 14 zile, utilizat de către ANRE la calcularea prețurilor maximale, cotațiile Platts s-au majorat cu 16 % la benzină și cu 31% la motorină, creșterea reprezentând circa 125 dolari/tona la benzină și 290 dolari/tona la motorină.

"Piața petrolieră este puternic influențată de volatilitatea fără precedent a cotațiilor la carburanți, generată de starea de instabilitate generală pe continentul european. În același timp, mecanismul de plafonare a prețurilor aplicat în prezent de ANRE menține un nivel relativ mai mic al prețurilor comparativ cu alte state din regiune", rezumă Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică.

Foto simbol

img22007582

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!