ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Premierul Natalia Gavrilița și președintele Azerbaidjanului, Ilham Aliyev, au discutat despre extinderea cooperării bilaterale

13:04 | 10.10.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 10 oct. /MOLDPRES/. Subiecte prioritare de pe agenda moldo-azeră și posibilitățile de extindere a cooperării bilaterale au fost abordate astăzi la Baku, în cadrul unei întrevederi dintre prim-ministrul Natalia Gavrilița și președintele Republicii Azerbaidjan, Ilham Aliyev, transmite MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Guvernului.

Oficialii au remarcat că dialogul bilateral dintre Republica Moldova și Republica Azerbaidjan a cunoscut o dinamică pozitivă pe parcursul anului curent, bazată pe sprijin și respect reciproc. În același timp, părțile au accentuat importanța intensificării colaborării economice, salutând, în acest sens, desfășurarea celei de-a 4 ședințe a Comisiei interguvernamentale moldo-azere pentru cooperare comercial-economică, după o pauză de 10 ani.  

Premierul Natalia Gavrilița a exprimat interesul Republicii Moldova pentru explorarea pieței azere a gazelor naturale, produselor petroliere, energiei electrice și de producere a fertilizanților, în vederea stabilirii unor contracte de achiziție și dezvoltării proiectelor comune în sectorul energetic și cel agricol. Totodată, șefa Executivului a lansat o invitație oamenilor de afaceri azeri să investească în capacități de producție a energiei electrice, procesare a produselor agricole și în alte domenii de perspectivă. 

„Preocuparea noastră prioritară este consolidarea sectorului energetic și asigurarea securității alimentare a Republicii Moldova. Contăm pe deschiderea Azerbaidjanului în vederea intensificării relațiilor noastre comerciale și negocierii unor contracte în condiții avantajoase”, a spus premierul. 

La final, Natalia Gavrilița a mulțumit părții azere pentru sprijinul constant oferit Republicii Moldova în lupta cu pandemia și asistența umanitară livrată în contextul gestionării crizei refugiatilor ucraineni. 

Foto: Guvern

img22007586

img22007586

img22007586

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!