ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În trei raioane din sudul ţării au fost iniţiate lucrări cadastrale

13:36 | 10.10.2022 Categorie: Regiuni

Chişinău, 10 oct. /MOLDPRES/. Datele cadastrale privind bunurile funciare din 42 de unități teritorial-administrative din raioanele Cahul, Cantemir şi Leova vor fi actualizate, iar proprietățile publice – delimitate, a anunţat astăzi Agenţia Servicii Publice (ASP), transmite MOLDPRES.

În cadrul proiectului urmează să fie realizate lucrări de corectare a erorilor comise în procesul atribuirii în proprietate a terenurilor, inclusiv de completare cu date grafice acolo unde acestea lipsesc, de înregistrare primară a terenurilor proprietate privată care până acum nu sunt incluse în Cadastru și de delimitare a proprietăților publice, conform sursei citate.

„Ca urmare, deținătorii de terenuri din aceste localități, care nu au înregistrate drepturile de proprietate în Registrul bunurilor imobile, vor beneficia gratuit de titluri de proprietate, iar autoritățile publice locale vor putea să-și gestioneze mai eficient terenurile din dotare”, indică ASP.

Măsurările cadastrale au loc în cadrul proiectului de înregistrare și evaluare funciară, finanțat de Asociaţia Internaţională pentru Dezvoltare și implementat de Agenția Servicii Publice.

Foto: ASP

img22007588

img22007588

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!