ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova a recepționat un lot de 188 mii de doze de vaccin antigripal

17:41 | 10.10.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 10 oct. /MOLDPRES/. Republica Moldova a recepționat astăzi un lot de 188 mii de doze de vaccin antigripal GCFLU tetravalent, procurat din sursele Companiei Naționale de Asigurări în Medicină, comunică MOLDPRES.

Potrivit Agenţiei Naționale pentru Sănătate Publică, vaccinul a fost stocat în condițiile lanțului frig la Depozitul Național de Vaccinuri din cadrul ANSP. Acesta urmează să fie transportat și distribuit centrelor de sănătate publică teritoriale pentru vaccinarea contingentelor profesionale și a grupurilor cu risc sporit de îmbolnăvire.

Medicii reamintesc că imunizarea cu vaccin antigripal este cea mai sigură și eficientă metodă de prevenire a îmbolnăvirilor prin gripă și evitarea complicațiilor, și recomandă persoanelor din categoriile cu risc crescut de îmbolnăvire să se vaccineze. Vaccinul antigripal este oferit gratuit.

Ca și în sezonul gripal precedent, este recomandată vaccinarea concomitentă împotriva gripei și a infecției COVID-19.

Foto: ANSP

img22007597

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!