ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

FAO va derula o evaluare a efectelor secetei asupra agriculturii din R. Moldova

08:43 | 11.10.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 11 oct. /MOLDPRES/. Un exercițiu de evaluare a efectelor secetei din anul curent, asupra sectorului agricol din țara noastră, va fi efectuat de către o echipă de experți naționali și internaționali, cu suportul Organizației pentru Alimentație și Agricultură a Națiunilor Unite (FAO). La această decizie s-a ajuns la o întrunire de ieri, la Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare (MAIA), transmite MOLDPRES.

Timp de trei săptămâni, evaluatorii vor merge în raioanele țării, pentru a purta discuții cu producătorii agricoli, cu reprezentanții autorităților publice locale și alte instituții de profil.

„Scopul exercițiului este de a analiza metodologia de constatare a pagubelor la culturile agricole, precum și de a evalua impactul, amploarea și gradul de intensitate al secetei din acest an, asupra terenurilor cu culturi agricole. Ulterior, în baza datelor colectate, până la mijlocul lunii noiembrie, vor fi raportate rezultatele și comunicate recomandările experților”, indică MAIA.

Potrivit ministrului de resort, Vladimir Bolea, instituția pe care o conduce este interesată de rezultatele evaluării, întrucât autoritățile urmăresc minimizarea impactului secetei asupra activităților agricole și economice. Totodată, recomandările echipei de experți vor fi utile în procesul de dezvoltare a sectorului agricol și de elaborare a politicilor naționale de subvenționare, a rezumat oficialul.

Foto: MAIA

img22007602

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!