ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Prim-ministrul Natalia Gavrilița a discutat cu președintele Parlamentului azer

11:26 | 11.10.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 11 oct. /MOLDPRES/. Perspectivele de consolidare a dialogului politic bilateral au fost analizate, la Baku, în cadrul întrevederii prim-ministrului Natalia Gavrilița cu președintele Parlamentului Republicii Azerbaidjan, Sahiba Gafarova. Oficialii au apreciat caracterul deschis și constructiv al relațiilor politice moldo-azere și activitatea Grupului interparlamentar de prietenie R. Moldova-Azerbaidjan, a relatat agenției MOLDPRES Direcţia comunicare și protocol a Guvernului. 

În context, șefa Executivului de la Chișinău a remarcat dinamizarea relațiilor de cooperare dintre cele două state, inclusiv prin intensificarea schimbului de vizite la nivel înalt – în luna februarie, președintele Parlamentului Igor Grosu a efectuat o vizită oficială în Azerbaidjan. De asemenea, prim-ministrul a accentuat necesitatea menținerii unui dialog politic activ, în mod special pe platforma interparlamentară.

„Mă bucur să fiu aici, alături de prieteni, pentru că anume prietenii sunt cei care se ajută reciproc să depășească dificultățile și crizele apărute. Cred cu fermitate că vizita noastră aici, pentru a analiza acțiunile întreprinse și cele care necesită mai multă implicare pe viitor, va deschide un nou capitol în relațiile dintre țările noastre”, a subliniat Natalia Gavrilița. 

Sahiba Gafarova a mulțumit Guvernului și cetățenilor Moldovei pentru solidaritatea de care au dat dovadă în raport cu cetățenii ucraineni de origine azeră fugiți din calea războiului, în special pentru găzduirea lor și acordarea suportului logistic necesar. Speakerul de la Baku și-a exprimat încrederea că dialogul dintre cele două țări poate fi aprofundat: „Sunt convinsă că această vizită se va solda cu roade bune pentru ambele țări. Avem o istorie de prietenie frumoasă, care datează încă din anii 90, când au fost stabilite relațiile diplomatice dintre Republica Azerbaidjan și Republica Moldova, două țări devenite libere și independente”.

În prezent, R. Moldova are semnate cu Azerbaidjan cca 50 de acorduri în domeniul investițional, comercial, educațional, al sănătății, justiției ș.a.

În perioada 10-12 octombrie, prim-ministrul Natalia Gavrilița se află într-o vizită oficială în Azerbaidjan.

Foto: Guvern 

img22007611

img22007611

img22007611

img22007611

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!