ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Armata Națională a început exercițiul multinațional „JCET-2022”

18:08 | 11.10.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 11 oct. /MOLDPRES/. La Baza Militară de Instruire a Armatei Naţionale a început exerciţiul multinaţional „Joint Combined Exchange Training-2022” (JCET), comunică MOLDPRES.

Potrivit Ministerului Apărări, la exercițiu participă militari din Republica Moldova, România şi Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord.

Conform scenariului, militarii vor executa trageri avansate din diferite tipuri de armament de infanterie, vor desfășura acțiuni care sporesc rezistenţa fizică şi aptitudinile de comandă. Totodată, ofițerii, soldații și sergenții vor efectua un schimb de experiență la capitolele patrulare, pregătire medico-militară, lucrări de distrugere (EOD), precum și operare cu sistemele de radiotelecomunicații.

JCET se desfășoară în conformitate cu planul de instruire al Armatei Naţionale pentru anul 2022, iar militarii moldoveni participă la acest exercițiu începând cu 2009.

Foto: Ministerul Apărării

img22007626

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!