ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Chişinău a fost creat un nou de Centru de validare în domeniul economic

09:57 | 12.10.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 12 oct. /MOLDPRES/. În capitală a fost instituit un nou Centru de validare și certificare a competențelor profesionale în domeniul economic, în cadrul Centrului de Excelență în economie și finanțe din municipiul Chișinău. Centrul a fost creat în baza noului Regulament privind certificarea competențelor profesionale, care permite extinderea procesului de validare în învățământul profesional tehnic la nivel național, transmite MOLDPRES.

Potrivit Ministerului Educației și Cercetării (MEC), cetățenii, din țară și din diasporă, au oportunitatea să-și valideze competențele profesionale dobândite la locul de muncă sau în diverse contexte de educație nonformală și informală la calificările: Planificarea și administrarea afacerilor, Contabilitate, Finanțe și bănci, Finanțe și asigurări, Impozite și percepere fiscală, Administrarea aplicațiilor WEB, Programe și analiza produselor de program.

„Necesitatea certificării cunoștințelor și competențelor dobândite în contexte de educație nonformală și informală în domeniul economic derivă din cererile pieței muncii de a avea specialiști calificați în domeniul economic, care au acumulat o vastă experiență la locul de muncă, dar nu dețin un certificat de calificare sau de competență profesională în acest domeniu.

Centrul de Excelență în economie și finanțe din mun. Chișinău este al 11-lea Centru de validare constituit de Ministerul Educației și Cercetării pentru a crea noi oportunități educaționale și de încadrare în câmpul muncii a cetățenilor din Republica Moldova și din diaspora”, indică Ministerul Educaţiei.

Procesul de validare a fost lansat în anul 2019, în cadrul unui proiect pilot susținut de partenerii de dezvoltare Organizația Internațională a Migrației și proiectul Programului Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) „Migrație și dezvoltare locală”.

Foto: MEC

img22007642

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!