ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Briceni a fost dată în exploatare o nouă stație de epurare a apelor

10:19 | 12.10.2022 Categorie: Regiuni

Chişinău, 12 oct. /MOLDPRES/. O nouă stație de epurare a apelor uzate a fost dată în exploatare ieri, la Briceni. Instalația, cu o capacitate hidraulică de 1.020 m3/zi, a fost construită în cadrul unui proiect finanțat de Guvernul Cehiei, transmite MOLDPRES.

Stația de epurare este mecanico-biologică şi va asigura curățarea apelor uzate municipale, conform standardelor moderne valabile în Uniunea Europeană, nu doar în orașul Briceni, ci și în localitățile învecinate.

„Procesul tehnologic de epurare a apelor uzate include stabilizarea și prelucrarea nămolului, iar deșeurile epurate cu utilizarea unor microorganisme speciale pentru curățare biologică, vor putea fi folosite ca îngrășăminte organice după presare. Noua stație de epurare a apelor uzate din orașul Briceni va contribui la protejarea mediului ambiant și, nemijlocit, la ocrotirea sănătății locuitorilor din regiune”, indică Ministerul Infrastructurii şi Dezvoltării Regionale (MIDR).

Valoarea proiectului constituie 2,1 milioane de euro, bani oferiți prin intermediul Agenției Cehe pentru Dezvoltare.

Foto: MIDR

img22007644

img22007644

img22007644

img22007644

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!