ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

R. Moldova va avea acces la sistemul european de evidență în domeniul înmatriculării vehiculelor

13:03 | 12.10.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 12 oct. /MOLDPRES/. Republica Moldova va avea acces la sistemul european de informații privind vehiculele și permisele de conducere (EUCARIS). Membrii Comisiei parlamentare politică externă și integrare europeană au aprobat astăzi raportul pentru proiectul de lege care prevede aderarea la Tratatul cu privire la EUCARIS, comunică MOLDPRES.

EUCARIS este un sistem comun de schimb de date și informații referitoare la vehiculele și permisele de conducere, la care, în prezent, au acces 34 de state. Astfel, Republica Moldova va beneficia de sprijin în prevenirea, investigarea și urmărirea actelor ilegale în domeniul permiselor de conducere, a înmatriculării vehiculelor și a altor fraude.

Proiectul de lege pentru aderarea Republicii Moldova la prezentul tratat urmează să fie propus spre examinare în prima lectură în plenul Parlamentului.

Foto simbol

img22007660

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!